Bed & Bolletje bus

Hotelkamer op wielen

• Ruimtelijk ontwerp
• Styling

Bolletje is een oer-Hollandse bakker, bekend van onder andere beschuit en ‘Ik wil Bolletje!’. Sinds de oprichting 150 jaar geleden, zijn de fabriek en het hoofdkantoor gevestigd in Almelo.

de vraag


Ter ere van hun 150ste verjaardag gaf Bolletje in 2018 150 ontbijtjes op bed weg. Consumenten konden een luxe overnachting mét Bolletje ontbijt winnen door een originele slaapplek in te zenden. De 10 leukste inzendingen wonnen een nacht op een locatie naar keuze, in de Bed&Bolletje Bus. Denk hierbij aan de middenstip van het Heracles stadion of op het dek van een schip.

onze doorvertaling


Wij werden gevraagd om in de kleine ruimte van deze bus een luxe hotelkamer te realiseren. In het design stonden slimme efficiënte ruimtelijke oplossingen centraal, samen met het warme en luxe gevoel van een hotelkamer.

de details


Door gebruik van frisse kleuren en materialen, naast kleine rode kleur accenten, voelt de ruimte licht en warm. De ruimte onder het bed is gebruikt om vakken voor koffers, tassen en schoenen in te stallen.
De ruimte wordt naar buiten verlengd door middel van de brede buitentrap met zitkussens, die overloopt in de vloer van de bus. Aan de zijkant van de bus is een klaptafel gemonteerd, voor een ontbijtje in de zon.

De Bed&Bolletje winactie vond plaats in de (na)zomer van 2018. De bus was daarnaast te zien op de Libelle Zomerweek en in verschillende reclame uitingen, waaronder de Bed&Bolletje 150 jaar commercial en de JOMO (Joy Of Missing Out) samenwerking met Sublime FM.


Share this project

ONZE KLANTEN


COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.