Bolletje Bakkerswereld

Inhouse merkbeleving op oer-Hollands hoofdkantoor

• Ruimtelijk ontwerp
• Executie

Bolletje is een oer-Hollandse Bakker, bekend van onder andere beschuit en ‘Ik wil Bolletje!’. Sinds de oprichting 150 jaar geleden zijn fabriek en hoofdkantoor gevestigd in Almelo.

de vraag


In 2017 vroeg Bolletje ons een ontwerp te maken voor een speciale ruimte in hun fabriek waar hun trade partners worden meegenomen in de merkbeleving van Bolletje. Hierdoor krijgt een salesgesprek een nieuwe dimensie. Dichtbij de creatie van het product, maar buiten het overstemmende geluid van de bakkerij. We noemden het de Bolletje Bakkerswereld waar al deze functionaliteiten samen komen in één ruimte.

onze doorvertaling


De Bakkerswereld heeft een grote, glazen entree waar de producten in uitgestald staan, net zoals het raam van een authentieke bakker. Ook in de ruimte zelf worden verwijzingen naar de oude bakkerij gemaakt door gebruik van warme materialen zoals hout en tegels en genoeg ruimte om producten te showcasen en proeven. Altijd met een industriële twist, zodat de referentie van zowel naar waar Bolletje begon en waar ze nu staan terugkomen.

De elementen uit de Bakkerswereld zijn flexibel te verplaatsen en werden op verschillende activaties van Bolletje ingezet, zoals tijdens Share a Perfect Day en de Libelle Zomerweek 2018.


Share this project

ONZE KLANTEN


COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.