Grolsch Proefbrouwerij

Een kijkje in de keuken van Grolsch

• Ruimtelijk ontwerp

In de Grolsche Bierbrouwerij, vroeger gevestigd in Groenlo en tegenwoordig in Enschede, wordt al 400 jaar bier gebrouwen. Dit eigenzinnige merk is onderdeel van Asahi Europe Ltd.

de vraag


Grolsch vroeg ons een design te maken voor een bijzondere plek in de brouwerij: De Proefbrouwerij. Hier experimenteren en innoveren de meesterbrouwers in het brouwen van speciale bieren in kleine oplage.

onze doorvertaling


Ons ontwerp is geïnspireerd op een kijkje in de keuken van Grolsch. De Proefbrouwerij wordt door een glazen pui gescheiden van de rest van de brouwerij. Hierachter vind je de keuken als werkplek van o.a. Marc Janssen, waar personeel, experts, klanten en gasten aan kunnen schuiven om de brouwsels te proeven, testen en beoordelen.

de details


Vanuit de overtuiging ‘Ontdek alles, behoud het goede’ zie je in het design zowel authentieke als moderne elementen terug. Glas in lood, naast gebrande logo’s en daadwerkelijke ingrediënten zichtbaar in de ruimte. Daarnaast zijn de werkplekken en de keuken in stijl naar elkaar getrokken, om zo ruimte te creëren om unieke beer pairings te kunnen neerzetten.

De Proefbrouwerij is terug te zien in diverse uitingen, als backdrop voor commercials en is onderdeel van de brouwerijtour.


Share this project

ONZE KLANTEN


COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.