Madaga visual identity

Nieuwe visual identity voor de maker van biologische baby- en peutermaaltijden

• Strategie (concept)
• Art direction
• Executie

Madaga begeleidt en inspireert o.a. kinderdagverblijven om met de kleintjes op ontdekkingsreis te gaan naar gezonde voeding. Op deze manier stimuleren zij kinderen om alles te proeven en hun smaak te ontwikkelen vanaf jonge leeftijd. De beleving van het kind staat hierin centraal. Zij geloven dat je kinderen al vroeg moet betrekken bij het bereiden van eten, zodat zij een gezonde relatie met eten ontwikkelen.

De vraag


Madaga is in een korte tijd doorgegroeid van start-up naar scale-up. Zij hebben ons daarom gevraagd om een nieuwe en passende visuele identiteit te ontwikkelen, die makkelijk door te vertalen is naar o.a. hun website, brochures en social media kanalen.

Onze doorvertaling


Wij gebruikten als startpunt voor het concept het eigen verhaal van de oprichtster Ingrid Keller Cayet, die als kind bekend werd gemaakt met verschillende groenten en smaken in de moestuin van haar oma. Door de moestuin als basis te gebruiken, zijn wij dicht bij de kern van het merk gebleven. Madaga vertelt nu haar verhaal via het concept 'van zaadje, naar bereiding, tot op het bord, vanuit de beleving van het kind'. Dit concept dient als visuele paraplu voor alle uitingen. Op deze manier kan Madaga de doorvertalingen op elkaar laten aansluiten.

Een directe doorvertaling van dit visuele concept is de Madaga website. De vier basistinten groen welke je hier terug ziet, zijn geïnspireerd op de kleuren uit de moestuin. Het bijbehorende sfeer- en productbeeld is ook door ons gemaakt.

De details


Als onderdeel van de vernieuwde visual identity, is het Madaga logo is omgezet in een nieuwe frisse en eigentijdse kleur. Een zachte groen die opvalt, maar toch subtiel blijft.
Grafische elementen (zoals de bollen en illustraties) hebben altijd lichte imperfecties en voelen handgetekend aan. Dit geeft meer speelsheid aan het design, wat Madaga kenmerkt als merk.
Meer informatie over Madaga vind je op hun website: Madaga.nl


Share this project

ONZE KLANTEN


COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.