Stichting Lezen en Schrijven

De eerste Goede Daden Winkel van Nederland

• Strategie
• Ruimtelijk ontwerp
• Executie

Stichting Lezen en Schrijven zet zich in tegen laaggeletterdheid, want zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De gevolgen hiervan zijn breed en onderling verschillend, denk aan suikerziekte als gevolg van het niet kunnen lezen van de voedselverpakkingen of schulden doordat contracten worden ondertekend zonder ze te kunnen lezen. De maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid komen neer op €1,13 miljard per jaar.

de vraag


In 2017 werden wij door SL&S gevraagd om een nieuw concept te bedenken en uit te rollen over de Week van de Alfabetisering, waarin verschillende taal gerelateerde acties en evenementen plaatsvinden om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

onze doorvertaling


Wij ontwikkelden het concept Een Goede Daad Is Het Delen Waard op, waarin het doorgeven van goede daden centraal staat. Laaggeletterdheid los je nu eenmaal niet in je eentje op.

Dit concept is uitgewerkt in een nieuwe huisstijl voor de Week van de Alfabetisering, een website design en de realisatie van De Goede Daden Winkel. Daarnaast hebben wij een strategisch plan opgesteld voor het enthousiasmeren en binden van partners, inclusief praktische uitwerking.

de details


De Goeden Daden Winkel was de eerste winkel waar je heen kon met een lege portemonnee en een vol hart. Hier konden bezoekers een plant kopen, in ruil voor een goede daad. De goede daden stonden op de prijskaartjes van de planten en verschilden van ‘Stuur je moeder een whatsappje’ tot ‘Organiseer een voorleesmiddag in een bibliotheek bij jou in de buurt’. Hoe groter de plant, hoe groter de goede daad.

De plant mocht mee naar huis zodra de bezoeker een foto van zichzelf met goede daad had gemaakt in het fotohokje en deze had gedeeld op social media.


Share this project

ONZE KLANTEN


COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.